Ondertoon: hoe foundation te matchen met huidskleur

Stel je voor dat je op zoek bent naar de perfecte foundation, lipkleur of blush-tint – en je vindt het! De textuur, formule en kleurdiepte zijn alles waar je op hoopt, dan trek je het aan en alles gaat volledig uit het raam. De best gelegde plannen vallen plat, de kleur is er helemaal af! “Wat is er gebeurd? Ik had alles goed!” denk je misschien, dan kijk je nog een keer en je merkt drie woorden op: neutraal, warm en koel. Je vraagt ​​​​je misschien af, wat betekent dit allemaal en hoe beïnvloedt dit niet alleen mijn kleurkeuze voor foundation, maar ook mijn lipkleur en wangkleurkeuzes? De truc is om te leren hoe je foundation op huidskleur kunt afstemmen.

Wat zijn ondertonen?

Neutraal, warm en koel vertegenwoordigen je ondertoon. Je ondertoon is net zo belangrijk als je oppervlaktetoon. De ondertoon vertegenwoordigt de kleur van onder het oppervlak van je huid die je algehele tint beïnvloedt. Er zijn drie ondertonen: neutraal, warm en koel.

Neutrale ondertonen hebben een mix van koele en warme ondertonen, wat betekent dat ze comfortabel kunnen schommelen tussen blauwe tinten en oranje tinten.

Een warme ondertoon is meer perzikachtig, goudkleurig of geel, daarom zien warmere ondertonen er beter uit in warmere tinten zoals rood, koraal en goud op basis van oranje.

Een koele ondertoon wordt over het algemeen geassocieerd met een huid met blauwe of roze tinten. De beste make-up voor koele ondertonen zijn tinten zoals blauwer op basis van rood, roze of paars.

Hoe vind ik mijn ondertoon

De volgende vraag die je je misschien stelt is: hoe bepaal ik mijn ondertoon?

Hier zijn drie methoden die vaak worden gebruikt:

 • De veneuze methode. Begin door naar de aderen aan de binnenkant van je pols te kijken. Als je aderen blauw lijken, heb je koele ondertonen. Als je aderen groen lijken, heb je het warm. Als je neutraal bent, kan deze techniek moeilijker blijken te zijn, omdat je een mengsel van zowel koel als warm hebt. De adermethode kan een beetje uitdagend zijn, dus het uitproberen van een of beide volgende methoden kan gemakkelijker zijn.
 • De witte stof methode. Deze methode houdt in dat je een stuk witte stof en een gebroken witte stof voor je gezicht houdt. Als je er beter uitziet in wit, heb je een warme ondertoon, terwijl je er beter uitziet in gebroken wit of er vervaagd uitziet in wit, je een koele ondertoon hebt. Als beide er goed uitzien, ben je neutraal.
 • De sieraden selectie methode. Dit is misschien wel de snelste manier van allemaal. Doorgaans zien koelere ondertonen er beter uit in zilver en warmere ondertonen beter in goud, terwijl neutrale ondertonen er in beide geweldig uit kunnen zien.

Een ding om voorzichtig mee te zijn, is om de diepte van de huidskleur niet te verwarren met de ondertoon. Zelfs de mooiste huid kan warme ondertonen hebben en een donkere huid kan koele ondertonen hebben. Zelfs tijdens het bruinen kan uw oppervlaktetint veranderen, maar de ondertoon verandert nooit.

Nu je een volledig begrip hebt van ondertoon en hoe je die kunt ontdekken, kun je met behulp van de jane iredale snelheidsvergelijkingsgrafiek is een onfeilbaar hulpmiddel om u te helpen bij uw formuleselectie. Op zoek naar de beste foundation voor koele ondertonen? De grafiek voor snelheidsaanpassing wordt uitgesplitst naar diepte van de oppervlaktetoon en splitst elke formule op ondertoon. Elke ondertoon wordt aangegeven met N, W of C. Je kunt ook je perfecte match vinden met onze Foundation Finder-quiz.

Hopelijk zullen deze tips je in de goede richting leiden bij het kiezen van je make-up essentials en vergeet niet om plezier te hebben!

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Jebel-Qurma.nl
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart