De ultieme gids voor het instellen van poeder

Een van de grootste vragen die ik hoor is “Heb ik echt een poeder nodig in mijn make-uproutine?” Voordat we dat beantwoorden, moeten we eerst een nog grotere vraag onderzoeken: “Wat is het verschil tussen een hardingspoeder en een afwerkingspoeder?”

Poeder instellen versus afwerkpoeder

Instellend poeder (waarvan de geschiedenis teruggaat tot het oude Egypte!) voorkomt dat de teintproducten afslijten, ze verminderen de glans en verlengen de levensduur. Afwerkingspoeder (vaak doorschijnend of transparant) biedt een filterachtige finish en vervaagt onvolkomenheden in de huid. Beide kunnen in geperste of losse formules komen.

Instellingspoeder voorkomt dat teintproducten afwrijven, ze verminderen de glans en verlengen de levensduur. Afwerkingspoeder (vaak doorschijnend of transparant) biedt een filterachtige finish en vervaagt onvolkomenheden in de huid. Beide kunnen in geperste of losse formules komen.

borium in poedervorm gebruikt bij het zetten van poeder;

Belangrijke ingrediënten zoals boornitride zorgen ervoor dat: jane iredale’s PurePressed Base en Amazing Base bieden het beste van twee werelden. Beide formules zijn verkrijgbaar in gemakkelijk te matchen huidtinten, kunnen al onze huidvriendelijke foundations op hun plaats houden en met hun huidachtige afwerking bieden beide opties dat filterachtige effect van een afwerkingspoeder.

rijstzetmeel in poedervorm gebruikt bij het zetten van poeder;

PureMatte en Amazing Matte lijken meer op klassieke afwerkingspoeders, omdat beide formules doorschijnend zijn en organisch verpulverd rijstzetmeel bevatten om de olie onder controle te houden. PureMatte is een semi-matte finish die geschikt is voor vettere huidtypes, terwijl Amazing Matte een meer stralende finish biedt, het meest geschikt voor een drogere huid. PureMatte en Amazing Matte zorgen voor een filterachtige afwerking die nooit cakeachtig of droog lijkt.

Poederproblemen oplossen

Zorg ervoor dat je setting poeder of finishing poeder ook bij je huidverzorgingsroutine past. Het gebruik van poeder kan ook een waslijst met huidproblemen oproepen, zoals:

 • Zullen poeders me breken?
 • Maken poeders mijn huid droog?
 • Zullen poeders mijn fijne lijntjes en rimpels versterken?

Zal het zetten van poeder ervoor zorgen dat ik uitbreek?

Het zetten van poeder zou je niet moeten laten uitbreken, maar zorg ervoor dat je op je hoede bent voor ingrediënten zoals parabenen, dit zijn conserveermiddelen die worden gebruikt om make-up kiemvrij te houden en die je hormonen kunnen aantasten, en eventuele synthetische kleurstoffen of kleurstoffen die huid kunnen veroorzaken. irritaties en acne. Minerale oliën in fixeerpoeders bedekken ook de huid en verstoppen de poriën, wat de kans op puistjes kan vergroten. jane iredale formules bevatten geen van deze ingrediënten.

Maakt fixeerpoeder mijn huid droog?

Het fixeren van poeder voor een vette huid kan ervoor zorgen dat je vette huid er mat uitziet, maar het fixeerpoeder zelf mag je huid niet uitdrogen. Let op ingrediënten die je huid kunnen uitdrogen, waaronder talk, dat vocht absorbeert, de textuur van de huid verbetert, flashbacks op foto’s veroorzaakt en zelfs in verband is gebracht met bepaalde vormen van kanker. Alle setting poeders van jane iredale zijn talkvrij.

Je kan ook gebruiken jane iredale‘s zachte fixerende poeders voor de droge huid, omdat onze formules deze ingrediënten niet bevatten die je huid verder uitdrogen.

Zal fixeerpoeder mijn fijne lijntjes en rimpels versterken?

Verhardingspoeder en afwerkingspoeder helpen het uiterlijk van de huid glad te strijken, zodat ze geen fijne lijntjes mogen versterken. Vermijd echter ingrediënten die uw huid kunnen beschadigen, zoals synthetische geurstoffen die zeer irriterend zijn voor de huid en hormoonontregelaars kunnen zijn. Vermijd ook chemische zonnefilters in uw fixeerpoeder, omdat deze werken door licht te absorberen, wat meer schade aan de huid toebrengt in plaats van deze te beschermen. Vermijd ook ftalaten, dit zijn weekmakers die worden gebruikt voor smeerbaarheid, maar het zijn reproductieve en ontwikkelingstoxines. Deze ingrediënten vind je niet in jane iredale formules.

Instellingspoeder aanbrengen

Het kiezen van de juiste hulpmiddelen is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste formule voor het zetten van poeder; hier zijn onze huidige aanbevelingen:

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Jebel-Qurma.nl
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart