Tijd voor een facelift? Kies voor een HIFU behandeling in Gent

Wanneer jij het gevoel hebt dat je gezicht wel een lift kan gebruiken, dan zijn er tegenwoordig natuurlijk allerlei verschillende mogelijkheden waarop je dit kunt doen. Een facelift zoals we deze van enkele jaren geleden kennen, is vandaag de dag natuurlijk steeds meer achterhaald. Los van het feit dat ook deze techniek goede resultaten biedt, is een HIFU behandeling ook een goede manier om je gezicht te laten verjongen. Hoe deze behandeling exact werkt en welke voordelen het je te bieden heeft ten opzichte van de facelift zoals de meesten deze kennen, vertellen we je in dit artikel.

Hoe werkt een HIFU behandeling?

HIFU, of High Intensity Focused Ultrasound, is een medische behandeling die gebruik maakt van hoogfrequente geluidsgolven om specifieke gebieden in het lichaam te behandelen. De behandeling kan worden gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, zoals prostaatkanker en littekens, en om het uiterlijk van rimpels en andere tekenen van huidveroudering te verminderen. Tijdens een HIFU behandeling in Gent wordt een apparaat op het lichaam gericht dat geluidsgolven uitzendt die gericht zijn op een specifiek gebied. Deze golven veroorzaken lokale weefsel vernietiging door hun hoge energie, wat kan leiden tot een vermindering van de symptomen van de aandoening of het verbeteren van het uiterlijk van de huid.

Hoe lang duurt een behandeling?

HIFU-behandelingen zijn gewoonlijk een dag procedure en vereisen geen opname in het ziekenhuis. Ze kunnen soms enige pijn of ongemak veroorzaken, maar deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk. Als je overweegt om een HIFU-behandeling te ondergaan, is het belangrijk om je arts te raadplegen om te bepalen of deze behandeling geschikt is voor je. Het kan namelijk zijn dat je om bepaalde gezondheidsreden niet geschikt bent dit te laten uitvoeren. Dit zit hem met name in het feit dat het gaat om een behandeling met geluidsgolven, iets wat voor bepaalde aandoeningen absoluut niet kan.

Wie voert de behandeling uit?

HIFU-behandelingen worden meestal uitgevoerd door een arts of een andere medisch gekwalificeerde zorgverlener in een medisch centrum of kliniek. Ze kunnen ook worden aangeboden in schoonheidssalons of spa’s, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze behandelingen worden uitgevoerd door een gekwalificeerde en ervaren specialist met kennis van de huid. Gebeurt dit namelijk niet, dan loop je het risico op schade aan het onderliggend weefsel. Nu zal je hier niet direct last van krijgen, maar kan het op lange termijn wel zorgen voor problemen. Kies dus altijd voor een erkende kliniek, zodat je zeker weet dat de behandelingen niet alleen door een gespecialiseerd iemand wordt uitgevoerd, maar dat ook de apparatuur die wordt gebruikt, volledig voldoet aan de norm. Uiteraard kan dit in eigen land, maar ook een HIFU behandeling in Gent is enorm populair. Sterker nog, onze zuiderburen zijn op cosmetisch vlak in vele gevallen zelfs verder dan wij dat zijn.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Jebel-Qurma.nl
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart